martes, 23 de febrero de 2010

Seguim el conill...


En aquest apartat investigarem diversos contes sobre els conills, i podrem diferenciar entre contes de coneixement i contes d'imaginació.


CONTE DE CONEIXEMENT


"EL CONILL"

Autors: Gallinard Jeunesse i Pierre de Hugo.
Il·lustrador: Pierre de Hugo.
Editorial: Cruïlla.
De que tracta: Aquest llibre ens ajuda a conèixer el món dels conills. A saber com són, com viuen, com es renten i quines són les diferents races.
Descripció del llibre: Està escrit amb lletra d’imprenta i aquesta està acompanyada d’imatges.CONTES D'IMAGINACIÓ

"EL CONILLET BLANC"

Autor: Xosé Ballesteros.
Il·lustrador: Óscar Villán.
Editorial: Kalandraka.
De que tracta Aquest conte explica la història del conillet blanc que, un dia va sortir de casa per anar a collir coliflors i quan va tornar no podia entrar a casa perquè la cabra cabressa l’havia ocupat. El protagonista va anar a demanar ajuda a diferents animals i cap el podia ajudar fins que es va trobar a la formiga rabanxa.
Descripció del llibre: És un conte escrit amb la lletra d’imprenta i les il·lustracions juguen un paper molt important i ajuden a comprendre’l."EL MEU LLIBRE DE CONTES PREFERITS"

Autor
: Anita Jeram.
Il·lustrador: Anita Jeram.
Editorial: Beascoa.
De que tracta: Això era i no era un conill que s’ho passava pipa amb el seu llibre de contes i descrivint als nens i nenes la màgia dels viatges, de com ballava, jugava, saltava, els amics que feia i ... Ep, això descobreix-ho tu mateix!
Descripció del llibre: El text és breu i amb rima, la seva lletra és d’impremta. És un text que està reforçat per il·lustracions coloristes que representen el que li està succeint al llarg de l’explicació."BON PROFIT, SENYOR CONILL!"

Autor: Claude Boujon.
Il·lustrador: Claude Boujon.
Editorial: Corimbo.
De que tracta: El senyor Conill ja no vol menjar pastanagues i surt de casa seva per preguntar què mengen altres animals, però cap dels aliments que mengen els animals als quals pregunta li semblen bons. Durant la recerca es troba amb una guineu molt perillosa que el farà tornar al seu menú quotidià.
Descripció del llibre: El text és breu, simple i amb lletra d’impremta, amb diàlegs abundants que presenten un esquema repetitiu al llarg de la història. Està reforçat per il·lustracions coloristes que representen a l'animal al qual el conill interroga en cada ocasió.
És un llibre que ens informa sobre els animals i la seva forma d'alimentar-se.
"EN RUGITS I L'ORELLES"

Autor
: Chih-Yuan Chen.
Il·lustrador: Chih-Yuan Chen.
Editorial: Thule.
De que tracta: Cada nit el pare de la conilleta Orelles li ensenyava com escapar-se dels lleons. Quan ja es va fer més gran l’Orelles va sortir a caçar sola, però una tarda va caure una gran tempesta, i va corre a refugiar-se en una cova i allà es va trobar amb el rugits un lleonet. Allà van començar a parlar, cosa que segurament mai no haurien fet un conill i un lleó. I d'aquesta manera va sorgir una cosa inesperada...
Descripció del llibre: Aquest és un llibre que es caracteritza per la originalitat del seu format, ja que dins el mateix conte hi ha dos històries paral·leles. Aquest també és un conté ple d’il·lustracions, això fa que sigui més fàcil la seva comprensió, ja que la lletra és lletra d’impremta i per a nens molt petits podria ser dificultós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario